PDPA Notice

Notice under Section 7 of the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”) to

Customers of OCBC Bank (Malaysia) Berhad and

OCBC Al-Amin Bank Berhad

 

Dear Valued Customer,

Under the PDPA, there are various requirements that regulate the processing of:-

  1. your personal data (if you are an individual);
  2. the personal data of your directors, shareholders, managers and officers (if you are a company);
  3. the personal data of your partners, managers and officers (if you are a partnership);
  4. the personal data of your office bearers (if you are a society, club or unincorporated body); and
  5. where relevant, the personal data of the individual guarantor(s) or third party security provider(s) for facility(ies) granted to you and your joint applicant/borrower.

(collectively “the Individuals”).

 

Our Privacy Policy, which is posted in our website www.ocbc.com.my and is also available upon request at all our branches, informs the Individuals of their rights under the PDPA, including actions they may take to exercise such rights and its consequences. In particular our Privacy Policy informs the Individuals of the following:-

  1. that we collect their personal data directly from you and third party sources;
  2. purpose for which their personal data is collected;
  3. their right to access and correct their personal data;
  4. the class of third parties to whom we may disclose their personal data;
  5. the choices and means they have to limit the processing of their personal data;
  6. whether the personal data requested is obligatory or voluntary, and if obligatory, the consequences for not providing such data;
  7. to update their personal data as soon as there are changes; and
  8. our contact details if they wish to make inquiries or give feedback.

 

Please extend a copy of this notice to each of the Individuals.

 

Please call our Contact Centre officers at no: 1 300 88 5000 if further clarification is required.

 

Thank you.

 

Yours faithfully,

 

OCBC Bank (Malaysia) Berhad

OCBC Al-Amin Bank Berhad

 

 

This is a computer generated document. No signature is required.


 

 

Notis Di Bawah Seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“APDP”) kepada

Pelanggan OCBC Bank (Malaysia) Berhad dan

OCBC Al-Amin Bank Berhad

 

Pelanggan Yang Dihormati,

Di bawah APDP , terdapat pelbagai syarat yang mengawal pemprosesan :-

  1. data peribadi anda (jika anda seorang individu );
  2. data peribadi pengarah, pemegang saham, pengurus dan pegawai anda (jika anda adalah syarikat);
  3. data peribadi rakan kongsi , pengurus dan pegawai anda ( jika anda adalah firma perkongsian);
  4. data peribadi jawatankuasa anda (jika anda adalah persatuan, kelab atau badan tidak berdaftar); dan
  5. jika berkaitan, data peribadi setiap penjamin individu atau pihak yang menyediakan sekuriti untuk pinjaman yang diberikan kepada anda dan pemohon/ peminjam bersama anda.

(secara kolektif “Individu”).

 

Polisi Privasi kami, yang dipaparkan dalam laman sesawang www.ocbc.com.my dan juga boleh didapati di semua cawangan kami apabila diminta, yang memberitahu individu akan hak-hak mereka di bawah PDPA , termasuk tindakan yang boleh diambil untuk melaksanakan hak-hak itu dan akibatnya . Secara khususnya, Polisi Privasi kami memaklumkan Individu seperti berikut:-

  1. bahawa kami mengumpul data peribadi secara terus daripada anda dan sumber-sumber pihak ketiga;
  2. tujuan pengumpulan data peribadi anda;
  3. hak mereka untuk mengakses dan mengemaskini data peribadi mereka;
  4. kelas pihak ketiga yang kami boleh mendedahkan data peribadi mereka;
  5. pilihan dan cara mereka perlu menghadkan pemprosesan data peribadi mereka;
  6. sama ada data peribadi yang diminta adalah wajib atau sukarela, dan sekiranya wajib, akibat-akibatnya jika tidak memberikan data peribadi itu;
  7. untuk mengemaskinikan data peribadi mereka sebaik sahaja berlaku sebarang perubahan; dan
  8. cara untuk menghubungi kami jika mereka ingin membuat sebarang pertanyaan atau memberi maklum balas.

 

Sila berikan salinan notis ini kepada setiap Individu.

 

Sila hubungi Pegawai Perkhidmatan Pelanggan kami di no. talian : 1 300 88 5000 sekiranya anda memerlukan penjelasan lanjut.

 

Terima kasih.

 

Yang benar,

 

OCBC Bank (Malaysia) Berhad

OCBC Al-Amin Bank Berhad

 

 

Dokumen ini adalah cetakan komputer. Tandatangan tidak diperlukan.


 

 

至华侨银行(马来西亚)有限公司与

OCBC Al-Amin 银行有限公司客户有关2010年个人资料保护法第7条之声明的通告

 

尊敬的客户

根据个人资料保护法令,本银行依据各项规定来处理我们客户的个人资料:-

  1. 您的个人资料(如果您是个人);
  2. 您的董事,股东,经理及高级职员的个人资料(如果是公司);
  3. 您的合作伙伴,经理及高级职员的个人资料(如果是合伙企业);
  4. 您的执委个人资料(如果是社会,俱乐部或非公司团体),以及
  5. 如有关个人担保人或第三方抵押提供者的个人资料用于提供抵押阁下与联名申请人/借贷者。

( 统称为“个人”)。

 

我们的隐私政策声明除了可在我们的网页(www.ocbc.com.my)上浏览外,同时也放置于我们所有分行。此隐私政策将通知个人资料保护法令下所拥有的权利,其中包括他们在运用权利下所采取的行动以及其后果。我们的隐私政策通知个人如下:-

  1. 我们可直接从您和第三方来源收集个人资料;
  2. 收集他们的个人资料的目的;
  3. 他们的权利查阅及改正他们的个人资料;
  4. 我们可披露他们的个人资料于第三方;
  5. 他们的个人资料限制处理的选择及与方式;
  6. 个人资料收集是否属于强制性或自愿性,若属强制性,其不提供资料的后果;
  7. 在有更正的情况下尽快更新他们的个人资料;
  8. 我们的联络资料若他们希望作出查询或提出意见。

 

请推广此通知书的副本于每个人。

 

欲知详情,请拨1 300 88 500 联络我们的客户中心。

 

谢谢。

 

此致

 

OCBC Bank (Malaysia) Berhad

OCBC Al-Amin Bank Berhad

 

 

此文件由电脑自动生成.无须签名。